Om oss

HÅJ Transporter AB startade sin verksamhet 1982. Sedan dess har vi upplevt en lång och spännande resa genom åren som har gjort oss till ett stort och väletablerat åkeriföretag med en gedigen erfarenhet inom branschen.

​​​​​​​Under uppstartsåren var vi ett småskaligt  bolag. Det var dåvarande VD:n och ägaren Hans-Åke Johansson som körde ut tidningar och posttransporter för Posten, som enbilsåkare. Under 1986 expanderade åkeriet och fick då sina första anställda, varav många fortfarande i dag finns kvar i bolaget. Dels inom ledningsgruppen, och dels inom olika chaufförsroller.

I dag är vi totalt cirka 100 anställda, där ungefär 8 av oss arbetar administrativt. Ungefär 65 av våra chaufförer har en heltidsanställning, i kombination med att vi har runt 10 deltidsanställda chaufförer, samt 30-40 chaufförer som arbetar extra hos oss på företaget. Sedan 2009 har vi vårt kontor på Månskärsvägen 11, i Kungens Kurva. 

I vår verksamhet har vi cirka 38 tunga lastbilar och runt 32 lätta lastbilar. Vår fordonsflotta har en snittålder på 3 år, samtidigt som inget fordon är äldre än 5 år gammlt. Det innebär att vi har ett 70-tal fordon, och de är i trafik under dygnets alla tider över hela Stockholm med omnejd. Än i dag utför vi i huvudsak transporter för PostNord Sverige AB. Vi sköter distribution av paket i Liljeholmen-Värmdö, samt även en del transporter runt om i hela Stockholm. Ytterligare en tjänst som vi bistår med är att hyra ut bilar samt lastbilar och även med en chaufför om det önskas, vilket vi vanligtvis gör per timme för distribution åt företag i Storstockholm.

Vi använder oss av standardbilar med vanliga förbränningsmaskiner, och vi håller oss enbart till fossilfritt bränsle till alla våra fordon - det är HVO100 som vi använder. Utöver ett noga och väl övervägt val av bränsle, utifrån den viktiga miljöaspekten som vi värnar om, har vi gjort ett flertal ytterligare positiva anpassningar för miljön, eftersom detta är en ytterst relevant fråga för oss. Dessa anpassningar kan du läsa mer om under fliken "Miljöpolicy", under samma huvudsida som du är på nu:  "Om Håj". 

Vi är ett gott och sammansvetsat team som uppskattar att arbeta inom åkeribranschen, var och en av oss inom företaget. En del i vårt gemensamma arbete som vi genomför med vår personal är att vi utbildar våra chaufförer och hjälper dem att få bra resultat när det gäller effektiv körning. Ett positivt och uppskattat inslag i den här delen av arbetet är en intern tävling som chaufförerna genomför mot varandra, där tävlingen går ut på att vara den chaufför i bolaget som kör allra mest effektivt under förutbestämda perioder. Det här är en sporre som både för oss allt mer samman och som får chaufförerna att leva upp till och genomföra denna typ av körning. Följden av tävlingen innebär ett positivt resultat för alla inblandade parter i verksamheten - säkra och effektiva transporter, med allt vad det innebär - både för dig som kund och för oss som åkeri. 

Kontakta oss

​​​​​​​Månskärsv. 11
141 75 Kungens Kurva, Stockholm

08-645 80 11
info@hajtrp.se